Onze diensten

Organisatieontwikkeling is ons vak. Wij werken vanuit diverse rollen met als basis vier inhoudelijke thema’s

Medisch en Verpleegkundig leiderschap

Meer personeel en doelmatigheid zijn geen duurzame oplossingen voor het toekomstbestendig maken van onze gezondheidszorg. Er moeten fundamentele keuzes gemaakt worden over wat wel en wat geen zorg is, hoe we onze zorg verlenen, en door wie. Deze keuzes kunnen niet zonder zorgprofessionals gemaakt worden.

Het ontwikkelen van medisch en verpleegkundig leiderschap is daarom essentieel voor de kwaliteit, toegankelijkheid en financiële houdbaarheid van onze zorg. Het uitdragen van een heldere visie op leiderschap, stevig positioneren van zorgprofessionals in bestaande organisatiestructuren en ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling zijn hierin randvoorwaardelijk.

“In het leiderschapstraject voor behandelaren in West-Brabant heb ik kennis gemaakt met Mathilde en Jesper van BdB. Gemotiveerde en kundige organisatieontwikkelaars met kennis van de ouderenzorg. Ze hebben ons aan de hand van verschillende opdrachten en werkvormen laten werken aan het vergroten van ons leiderschap. Als resultaat is er een regionaal netwerk ontstaan tussen specialisten ouderengeneeskunde waarmee we tweemaal per jaar samenkomen. Persoonlijk heb ik nog meer inzicht gekregen in de manier waarop ik invloed zou kunnen uitoefenen binnen mijn organisatie. Bedankt BdB!” 

Pien Gimbrere, Specialist Ouderengeneeskunde (Tante Louise) 

 

"Het ontwikkeltraject heeft mij als individu inzicht en handvaten gegeven. Zoals BdB het zelf beschreef; er zijn zaadjes geplant waardoor de juiste stappen worden gezet en verbinding gemaakt om tot een goed resultaat te kunnen komen. Ik vond de twee dagen onder de hoede van BdB enorm inspirerend en zou dit iedereen gunnen die net een stapje verder willen zetten maar nog niet goed weten hoe.” 

Masja Wijnmaalen, Verpleegkundige (Revant) 

Vanuit BdB Zorg zijn wij overtuigd van het belang van medisch en verpleegkundig leiderschap: zorgprofessionals die meebouwen aan de toekomst van de zorg.

Hoe breng je zorgprofessionals in positie en betrek je hen bij het vormen en uitdragen van de organisatievisie en beleidsontwikkelingen? Wat zijn passende organisatiestructuren om zorgprofessionals optimaal te positioneren? Hoe ontwikkel je een persoonlijke leiderschapsstijl en zet je deze effectief in om je invloed als zorgprofessional te vergroten? Dit zijn vragen die centraal staan in onze ontwikkeltrajecten medisch leiderschap en verpleegkundig leiderschap.

Onze trajecten zijn altijd op maat, om zo optimaal mogelijk aan te sluiten bij de vraag en behoefte van een organisatie.

Nieuwsgierig waar voor jouw organisatie de volgende stap ligt? Neem contact op met Mathilde Berghout.Voor meer informatie neem contact op met Mathilde Berghout.

Benieuwd naar de diverse opdrachten welke wij mochten vervullen? Lees dan verder!

Mathilde Berghout

Rollen die wij vervullen

Afhankelijk van het ontwikkelvraagstuk in één van de thema’s en het beoogde resultaat vervullen wij als organisatieontwikkelaars verschillende rollen.

Programma-
manager

Projectleider/
-ondersteuner

Interim

Strategisch
adviseur

Onderzoeker
of auditor

Trainer

Adviseur

Teamcoach
of personal
coach

Top