Inspiratiesessies en opleidingen

In de bouw- en infrabranche maken mensen het verschil. Zij zijn continu op zoek naar relevante inspiratie en vaardigheden om ook morgen het verschil te kunnen maken. Benieuwd naar onze bouw- en infraspecifieke inspiratiesessies en opleidingen?


Inspiratiesessies & Opleidingen

17-09-2024
Inspiratiesessie

Psychologische Veiligheid - september

Het actuele thema psychologische veiligheid is een breed- en veelbesproken onderwerp. Ook bij BdB zien we een toenemende interesse voor dit thema. Vanuit onze expertise hebben we daarom het afgelopen jaar hierover twee inspiratiesessies georganiseerd. Doel van deze sessies was het gesprek hierover te stimuleren en ervaringen uit te wisselen.  

18-09-2024
Inspiratiesessie

Duurzaam opdrachtgeverschap voor een Waterschap

Duurzaam opdrachtgeverschap is een wens, eis en een strategie voor steeds meer opdrachtgevende partijen binnen de bouw- en infrasector. Sluit aan tijdens onze inspiratiesessie en ga met ons het gesprek hierover aan. 

26-09-2024
Inspiratiesessie

Psychologische veiligheid - Energie & Water

We zien dus een groeiend bewustzijn van het belang van welzijn op de werkplek en de impact die het heeft op zowel individuele werknemers als op het functioneren van de organisatie. Vanuit BdB organiseren we binnenkort alweer de 4e inspiratiesessie over psychologische veiligheid. Sluit jij ook aan?

03-10-2024
Inspiratiesessie

Hoe pak jij als opdrachtgever een effectieve rol in het bouwteam? Najaar 2024

Ben jij als opdrachtgever momenteel druk bezig met de voorbereiding voor het aanbesteden van een bouwteam project en ben je benieuwd naar de te maken afwegingen, om de kans van slagen te vergroten? Of sta je aan de start van het project en komt het er nu op aan, hoe jij je rol invult als opdrachtgever in het bouwteam? Kom naar de digitale sessie en laat je inspireren.

15-10-2024
Inspiratiesessie

Tempo maken in de energietransitie vereist integrale samenwerking

In Nederland hebben we grote (bouw)ambities onder de grond én boven de grond. De woningbouwopgave en de energietransitie zijn daar de grootste voorbeelden van. De energietransitie vindt nu plaats en om dit bij te kunnen houden is versnelling noodzakelijk. Vanuit deze noodzaak organiseren wij de inspiratiesessie. 

17-10-2024
Inspiratiesessie

Het Human Capital Netwerk in de bouwsector - oktober 2024

De bouwsector staat voor grote uitdagingen. Spannende maar ook leuke uitdagingen waar we gezamenlijk als sector voor aan de lat staan. Hoe ga je daar als organisatie mee om? En welke impact heeft dit op de mensen binnen de organisatie?

17-10-2024
Training

Samen Sterk in Bouwteams voor gemeenten, waterschappen en provincies 2024

Een Bouwteam of 2-fasen aanpak lijkt niet meer weg te denken in onze bouw- en infrasector. Daarnaast wordt de bouwteam aanpak ook steeds vaker programmatisch in de markt gezet om met minder mensen meer en sneller werk te verzetten.

05-11-2024
Inspiratiesessie

Wat moet ik doen voor de CSRD? Najaar 2024

Krijg je vragen om vanuit de CSRD, informatie aan te leveren aan jouw opdrachtgevers? Moet je er zelf al aan voldoen of heb je ambities op het gebied van ESG? Wij organiseren een gratis inspiratiesessie waarna je precies weet wat de CSRD is.

07-11-2024
Training

Veiligheid in de initiatief- en ontwerpfase van bouwprojecten

Als bouwsector vinden we veiligheid belangrijk en besteden we hieraan veel aandacht. Toch gebeuren er nog steeds te veel incidenten en ongevallen, die we willen voorkomen. Daarom hebben we deze V&G-training ontwikkelt voor opdrachtgevers en ontwerpende partijen.

12-11-2024
28-11-2024
Ontwikkeltraject

Projectleider in het Sociaal Domein 2024

Ben jij (startend) projectleider of lid van een projectteam in het sociaal domein? Dan is het ontwikkeltraject 'Projectleider in het sociaal domein' voor jou bedoeld!

27-11-2024
Inspiratiesessie

Als gemeente ontvang ik de melding bouwactiviteit en strijdigheid - november

Iedereen is benieuwd hoe de eerste echte meldingen eruit gaan zien en of er verrassingen naar voren gaan komen na de invoering van de Wkb. Tijdens deze inspiratiesessie gaan we gezamenlijk hier het gesprek over aan. 

28-11-2024
Inspiratiesessie

Het Human Capital Netwerk in de bouwsector - november 2024

De bouwsector staat voor grote uitdagingen. Spannende maar ook leuke uitdagingen waar we gezamenlijk als sector voor aan de lat staan. Hoe ga je daar als organisatie mee om? En welke impact heeft dit op de mensen binnen de organisatie?

04-02-2025
13-03-2025
15-04-2025
22-05-2025
Leergang

Installatiestrateeg ‘Voor meer regie en betere resultaten’ - 2025

De ontwikkelingen in de installatiebranche bieden nieuwe kansen, maar kun je daar wel voldoende van profiteren? Hoe zorg je ervoor dat de projectleiders klaar zijn voor de regierol die steeds meer van hen verwacht wordt? Hoe kunnen zij naast hun technische vaardigheden ook de communicatie- en managementvaardigheden ontwikkelen die ze nodig hebben? Hoe vergroot je daarmee de kwaliteit en het commercieel succes? Daarvoor is er nu de Leergang Installatiestrateeg.

Blijf op de hoogte

Frequent organiseren wij inspiratiesessies over relevante kansen en uitdagingen in de bouw en infra. Wil je graag een uitnodiging ontvangen voor deze bouw en infra gerichte inspiratiesessies?

Top