Inspiratiesessie voor Architecten “Duurzame bedrijfsvoering en projecten”

Gemeentelijke ambities, RVB circulariteit- en MPG eisen, maar ook (inter)nationale opkomende milieurapportage eisen (CSRD) maken inzicht, rapportage en communicatie over duurzaamheid essentieel. Het is een signaal dat de sector van meetbaarheid een voorwaarde maakt. Zonder aantoonbaar duurzaam te zijn kom je steeds vaker niet meer in aanmerking voor tenders.

Maar hoe weet je welke aantoonbaarheid bij jouw organisatie past? Hoe ga je van de goedbedoelde initiatieven rondom duurzaamheid van enkele collega’s of je voorbeeldprojecten naar een aantoonbaar systeem voor je gehele organisatie waarin alles wat je doet expliciet wordt?

Bij architecten zien we dat duurzaamheid op een aantal vlakken vanzelfsprekend en intrinsiek geborgd is in werkwijze, ontwerpen en materialen. Uitdagend is hoe dit aantoonbaar en verkoopbaar te maken. Wij zien hierin verschillende routes die bewandeld kunnen worden waarover we graag met elkaar in gesprek gaan.

Doelen van de inspiratiesessie

  • Inzicht in de verschillende vormen van eisen omtrent duurzaamheid vanuit internationale en nationale wet- en regelgeving;
  • Je hebt een beeld bij de verschillende mogelijkheden van aantoonbaarheid in de organisatie en de praktische impact daarvan;
  • De dialoog aangaan met andere deelnemers over hun ervaringen.

Datum

9 mei 2023

Tijd

15.30 – 17.00 uur

Investering

De onlinebijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Doelgroep

Architecten

Locatie

Digitaal

Meer informatie

Wil je meer weten over deze inspiratiesessie en onze onderscheidende aanpak? Neem dan contact op met Tobias Somers of Jetze Visser.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top