Het Human Capital Netwerk in de bouwsector - Duurzame Inzetbaarheid

De gemiddelde leeftijd van de beroepsbevolking wordt alleen maar hoger. Mensen werken langer en er stromen minder jongeren in. Hierdoor ontstaat vergrijzing en ontgroening. En dat naast alle krapte op de arbeidsmarkt!

Doordat er minder jongeren zijn is het moeilijker vacatures in te vullen voor starters. Daarnaast is het door de vergrijzing een feit dat specialistische kennis en ervaring bij steeds oudere medewerkers ligt. Het is dus van essentieel belang dat we de oudere medewerkers langere tijd op een goede manier in dienst houden. Niet voor niets is duurzame inzetbaarheid een thema dat veel genoemd wordt. Wat is duurzame inzetbaarheid? Hoe ga je er als organisatie mee aan de slag?

Duurzame inzetbaarheid is wat ons betreft een breed begrip welke gebruikt wordt om in gesprek te gaan over de duurzame inzet van medewerkers in een organisatie. Wij gebruiken vaak een aantal onderdelen om duurzame inzetbaarheid te duiden:

  1. Mentaal evenwicht
  2. Werkinhoud
  3. Fysiek werkvermogen
  4. Gezonden werkprocessen
  5. Sociale balans
  6. Werkontwikkeling

Binnen bovenstaande onderdelen zijn natuurlijk talloze voorbeelden te noemen. Hier gaan we tijdens het komende Human Capital Netwerk op 21 juni a.s. met jullie over in gesprek. Wat verstaan jullie onder duurzame inzetbaarheid? Welke handvaten werken bij jullie? Maar ook waar liggen jullie uitdagingen? Zoals altijd zullen we vanuit BdB een korte theoretische inleiding geven en gaan we daarna vooral met elkaar het gesprek aan, zodat er vooral voldoende ruimte is om van elkaar te leren.

Wil jij ook graag meer handvaten voor duurzame inzetbaarheid? Dan gaan we graag in gesprek!

Datum
21 juni 2022

Tijd
15.00 – 17.00 uur

Investering
De onlinebijeenkomst wordt door BdB kosteloos aangeboden.

Doelgroep
De bijeenkomst is voor alle HR- en opleidingsspecialisten in de brede bouwsector.

Locatie
Digitaal

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Rosa Bosman of Maaike Korenstra.

Inschrijving

Aantal deelnemers
Top