bouw

Is een incompany ontwikkeltraject het antwoord op de leerbehoefte van jouw organisatie?

Er is een enorme behoefte aan het ontwikkelen van medewerkers. Tijdens de laatste bijeenkomst van het Human Capital Netwerk hebben we gesproken over de verschillende ontwikkelingen in de markt, hybride medewerkers, vitaliteit en ontwikkeling.  

Door de toenemende complexiteit van het werk en de hierdoor gevraagde flexibiliteit van medewerkers vraagt dit om constante aandacht voor ontwikkeling, daarnaast is door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt het ontwikkelen van personeel echt een noodzaak.  

 

Vaak zien we dat organisaties hun medewerkers de ruimte geven om zelf na te denken over hun ontwikkelstappen. Tegelijkertijd zien we vaak dat verschillende medewerkers binnen een organisatie vergelijkbare uitdagingen hebben, en er een wens is om de resultaten van projecten vergroten.  
Dit is een moment waarin het goed kan zijn om na te denken over een incompany ontwikkeltraject.

 

Wat zijn nou de vijf belangrijkste punten in de toegevoegde waarde van een incompany ontwikkeltraject? 

 

  • Resultaat op organisatieniveau

Doordat we leerdoelen gezamenlijk formuleren en hierdoor de organisatiespecifieke uitdagingen adresseren hebben we de mogelijkheid direct bij te dragen aan de doelen van de organisatie.

  • Projectoverstijgend leren

Binnen projecten wordt er enorm veel geleerd, het vertalen van deze lessen naar een volgend of ander project is vaak een behoorlijke uitdaging. Door gezamenlijk deel te nemen aan een incompany ontwikkeltraject creëren we een platform waarin afdelingen en teams van en met elkaar kunnen leren en ervaringen uitwisselen. 

  • Draagvlak van het traject

De leidinggevenden en een geformeerde stuurgroep zijn zeer nauw betrokken bij het vormgeven en uitvoeren van het ontwikkeltraject en het doorvertalen van de geleerde lessen naar de dagelijkse praktijk. Hierdoor wordt het ontwikkeltraject gedragen door de organisatie zelf.  

  • Binden en boeien

Door gezamenlijk een ontwikkeltraject door te maken zullen collega's hun band met elkaar verder verdiepen en versterken. De interne verbondenheid neemt toe, evenals de binding met de organisatie.  

  • Waardevolle input organisatie

Doordat je medewerkers ervaringen laat delen en zij met en van elkaar leren, komt er ook altijd waardevolle informatie naar boven wat er binnen de organisatie goed gaat en beter kan, en krijg je dus input hoe je je als organisatie verder kan verbeteren.  

Het faciliteren van een incompany ontwikkeltraject is dus bij uitstek een manier om te investeren in het leerklimaat van je organisatie.  

 

Wij bouwen een incompany ontwikkeltraject altijd op basis van onze visie op leren en ontwikkelen! Wil je hier graag meer over weten? Neem gerust contact op met Rosa Bosman

De volgende bijeenkomst van het Human Capital Netwerk op 29 juni a.s. zal gaan over het bevorderen van het leerklimaat binnen jouw organisatie. Wil je dit zeker niet missen? Schrijf je alvast in via de website.

Terug

Top