zorg

Sectoronderzoek Zorg - Duurzaamheid in de Zorg

Wist je dat de CO2-uitstoot van de Nederlandse zorgsector net zo vervuilend is als de Nederlandse luchtvaart? En wist je dat meer dan 70% van de deelnemende organisaties aan het sectoronderzoek van BdB Zorg over verduurzaming in de sector allen zijn aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg? 

We kunnen er niet meer onderuit: duurzaamheid is een cruciaal thema in de zorg en één van de grootste maatschappelijke opgaven van deze tijd. Ben jij op zoek naar richting en praktische interventies voor het verduurzamen van jouw zorgorganisatie? Dan kunnen de resultaten van het sectoronderzoek je verder op weg helpen! 

Vanuit BdB Zorg is in 2023 een vragenlijst uitgezet waarmee we onderzoek hebben gedaan naar de ontwikkeling van duurzaamheid in de zorg. Hierin hebben wij ons gericht op drie belangrijke themas van de Green Deal Duurzame Zorg: Voeding, Materiaal en Medicatie. De meest voorkomende interventies zijn per thema gebundeld in dit document en dienen ter inspiratie om jouw zorgorganisatie verder op weg te helpen bij verduurzaming.  

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van de resultaten van het sectoronderzoek? Of ben je geïnteresseerd in een (vrijblijvend) gesprek over de duurzaamheidsuitdagingen binnen jouw zorgorganisatie? Stuur Maartje Nix gerust een berichtje.   

Terug

Top