Lex
Halsema

Organisatieontwikkelaar

Wat is je achtergrond en hoe ben je bij BdB begonnen?
Mijn achtergrond is bedrijfskunde en meer specifiek de implementatie van verandering in organisaties. Na bijna 20 jaar in de financiële dienstverlening en 15 jaar zelfstandig ondernemerschap ben ik in 2015 door Bureau de Bont gevraagd een aantal projecten te begeleiden in de Bouw. De samenwerking beviel van beide kanten en in 2017 ben ik in vaste dienst gekomen.

Wat betekent samenwerken voor jou?
Samenwerken betekent voor mij vooral naar elkaar luisteren, optimaal gebruik maken van de verschillende kwaliteiten van mensen, ieder in zijn of haar waarde laten en gaan voor een gezamenlijke uitdaging. Ik haal veel plezier uit het motiveren en enthousiasmeren van teams om op die manier voor het beste resultaat te gaan.

Wat maakt je enthousiast over het werken bij BdB?
Eerst en vooral de mensen, zowel binnen Bureau de Bont als bij onze opdrachtgevers. De verscheidenheid aan opdrachten en de ruimte, die we hebben om invulling te geven aan de wijze waarop we resultaten behalen. Het leren van elkaars kennis en ervaring en de onderlinge sfeer binnen de club.

Omschrijf je rol binnen BdB.
Ik werk primair in de Bouwsector, alhoewel ik ook ervaring heb in de Zorg. De meeste opdrachten hebben te maken met samenwerking in en tussen teams, de begeleiding van verandering in de organisatie en coaching.

Wat is je passie naast je werk?
Mijn gezin en de omgeving (activiteiten in ons dorp), Spanje, lezen, sport, film en strips.

Top