Martin
Smeulers

Organisatieontwikkelaar

Wat is je achtergrond en hoe ben je bij BdB begonnen?
Als zorgprofessional ben ik lange tijd als fysio-/manueeltherapeut actief geweest in de ziekenhuis- en revalidatiesector. Om zorgprocessen verder te kunnen ontwikkelen en optimaliseren ben ik bedrijfskunde gaan studeren en leidinggevende geworden. Daar heb ik veel ervaring opgedaan bij ingrijpende transitieprocessen, bedrijfsvoering en innovatie. Om mijn ervaring en kennis breder te kunnen inzetten en de actuele thema’s in de zorg te kunnen aanpakken ben ik bij BdB groep als organisatieontwikkelaar aan het werk gegaan.

Wat betekent samenwerken voor jou?
Samenwerken betekent voor mij, vanuit een gedeelde passie of doel, het bijeenbrengen van eenieders kwaliteiten en eigenheid. Streven naar een uitkomst die is voortgekomen vanuit een diversiteit aan input waarbij onderlinge scherpte niet wordt gemeden.

Wat maakt je enthousiast over het werken bij BdB?
Bij BdB wordt de passie voor organisatieontwikkeling breed gedeeld en is de betrokkenheid bij de ontwikkeling van de dienstverlening groot. Er is een grote mate van onderlinge samenwerking waarbij men elkaar veel vertrouwen geeft. De vraag van de klant staat altijd centraal en de flexibiliteit is groot, waardoor met recht op maat gemaakte ondersteuning wordt geleverd. Ook de eigen organisatie is continu in ontwikkeling en kan worden gesproken van “practice what you preach”.

Omschrijf je rol binnen BdB
Met een brede ervaring in de zorg en hart voor het begeleiden en aansturen van mensen en teams ben ik graag betrokken bij ingrijpende ontwikkeltrajecten. Het werken aan -en implementeren van vernieuwing en innovaties vanuit conceptuele modellen maakt mij erg enthousiast. Als organisatieontwikkelaar ben ik bij voorkeur actief binnen organisaties en teams waarbij ontwikkeling en transitie centraal staan. Ik hanteer een coachende stijl, kan goed luisteren, verdiep mij in de beweegredenen van de ander en stel mij kwetsbaar op waar nodig. Mijn missie is geslaagd wanneer mensen en teams zich betrokken voelen en boven zichzelf uitstijgen.

De specifieke thema’s waar ik mij mee bezig houd zijn:

  • Medisch- en verpleegkundig leiderschap
  • Management a.i.
  • Accountmanagement
  • Projectmanagement

Wat is je passie naast je werk?
Ik geniet erg van sporten in het algemeen en fietsen in het bijzonder. Het geeft mij een enorm gevoel van vrijheid en helpt mij fris en open de uitdagingen waarvoor ik sta aan te gaan.

Top