Onze diensten

Organisatieontwikkeling is ons vak. Wij werken vanuit diverse rollen met als basis vier inhoudelijke thema’s

Kwaliteit & Innovatie

Het garanderen van kwaliteit en veiligheid is de basis voor iedere zorgorganisatie. De uitdaging blijft om de balans te vinden tussen een structuur die ondersteunt, maar vooral ook oog te houden voor de medewerkers die hierbinnen werken. Bij BdB Zorg vinden we het belangrijk om kwaliteitsmanagement niet alleen te organiseren omdat het moet vanuit een norm, maar omdat de organisatie continu wil leren en verbeteren. Terug naar de bedoeling van het KMS, zodat het past bij de organisatie en de mens van nu.

Wat verstaan medewerkers zelf onder kwaliteit? Wat vindt de cliënt belangrijk? Wat is de ‘eigen lat’ van de organisatie als het om kwaliteit en innovatie gaat? Hoe komen meetbare en merkbare kwaliteit samen? Voor het borgen van kwaliteitsmanagement op de lange termijn zijn dit soort vragen het uitgangspunt. Een certificaat is dan slechts nog een logische bevestiging van wat al goed is georganiseerd.

“Kwaliteit en innovatie zitten in de hele organisatie, mijn rol is om te stimuleren dat we dit continu en op een effectieve manier blijven verbeteren met de juiste instrumenten”

Wij kijken naar kwaliteitsmanagement als de basis voor organisatieontwikkeling. Goed samenspel tussen instrumenten die gezamenlijk bijdragen aan het continu verbeteren van kwaliteit van zorg. Zo werken we niet alleen aan meetbare, maar ook aan merkbare kwaliteit in de organisatie. Het beleggen en ervaren van eigenaarschap is hierbij essentieel. We focussen op het ontwikkelen van een passende structuur met verbinding naar de cultuur rondom kwaliteit. Hierbij kijken wij naar de hele organisatie en de ontwikkelingen eromheen.

Benieuwd waar voor jouw organisatie de volgende stap ligt? Wij helpen vanuit verschillende rollen met een vernieuwende blik op het professioneel organiseren van kwaliteit.

 Voor meer informatie neem contact op met Yvette Staal.

Yvette Staal

Rollen die wij vervullen

Afhankelijk van het ontwikkelvraagstuk in één van de thema’s en het beoogde resultaat vervullen wij als organisatieontwikkelaars verschillende rollen.

Programma-
manager

Projectleider/
-ondersteuner

Interim

Strategisch
adviseur

Onderzoeker
of auditor

Trainer

Adviseur

Teamcoach
of personal
coach

Top